Grace4Needy Children’s Centre, Kenia (Kitale)

Grace4Needy Children’s Centre, Kenia (Kitale)

In de zomer van 2015 zijn wij betrokken geraakt bij het project Sunrise Children's Centre, een weeshuis in Kitale, Kenia. Wij hebben in dat jaar en het jaar dat erop volgde, 2016, mooie dingen kunnen doen voor het weeshuis. Vanwege de samenwerking die wij hadden, heeft dit weeshuis onze naam overgenomen, waardoor het nu Grace4Needy Children's Centre heet. Hieronder kunt u lezen wat wij hebben kunnen betekenen voor dit weeshuis. 

Eten
In 2015 en 2016 hebben we als stichting veel kunnen betekenen op het gebied van voedselhulp. We ondersteunden in die jaren het weeshuis ‘Grace4Needy Children’s Centre’ in Kitale, Kenia. We hebben bijvoorbeeld voedselpakketten voor het weeshuis aangeschaft en een kerstdiner bekostigd. Daarnaast hebben we ook investeringen voor de toekomst gedaan: we hebben 80 kuikens kunnen aanschaffen met uiteraard voldoende voedsel voor de kuikens. De kuikens groeiden uit tot volwassen kippen die ook weer eieren gingen leggen (voor consumptie of als broedeieren). Daarnaast konden de kippen ook gebruikt worden voor de slacht om als voedsel te dienen.


Onderdak
In de zomer van 2015 hebben twee bestuursleden een bezoek gebracht aan het weeshuis in Kitale, Kenia. De staat van het weeshuis was redelijk te noemen. Direct ontstond het verlangen om dingen te veranderen in het weeshuis. Zo sliepen meerdere kinderen op een dun matrasje of in een oud bed. De stichting heeft toen in Nederland speculaaspakketten verkocht om stapelbedden met matrassen en beddengoed te kunnen bekostigen. Ieder kind kreeg hierdoor een eigen slaapplek (zie filmpje - de tekst gaat verder onder het filmpje). 

De stichting heeft ook gezorgd voor extra sanitaire voorzieningen buiten (twee toiletten en een douchegelegenheid).
Daarnaast is er stromend water gerealiseerd in het weeshuis. 

Image may contain: sky and outdoor

Onderwijs
Mabonde primary en secundary school in Kitale, Kenia zijn de basisschool en middelbare school waar de meeste kinderen uit het weeshuis in 2016 naartoe gingen. Als stichting hebben we het grootste deel van het schoolgeld voor dat jaar kunnen bekostigen.